OTROŠKA SOBA, 5 TRIKOV ZA LAŽJE OPREMLJANJE

Spreminjanje dekorja ali opremljanje otroške sobe je lahko stresen postopek, spodaj vam podajamo nekaj idej in trikov, ki bodo vaše delo olajšali in se boste naloge z veseljem lotili. Hkrati pa bodo nad spremembo navdušeni tudi vaši malčki, ki bodo uživali v vašem končnem produktu. 

1. Otroško pohištvo naj bo enostavno

Ko gre za otroško sobo, je večkrat dober pregovor manj je več. Če dekoracijo poenostavite in jo dodate tam kjer je potrebno za malce popestritve, omejite otroško pohištvo na nujne kose, boste ustvarili več prostora za igro in zagotovili nevtralno platno, ki ga boste lahko hitro posodabljali in mu dodajali, ko bo vaš otrok rasel.

Predlagamo veliko odprtega prostora, kjer bo postelja s okvirjem hiške na tleh lahko tudi glavno igralno območje, odprte otroške police pa bodo omogočale, da na ogled postavite najljubše igrače in očarljive dodatke. 

otroska_soba_lilu

2. Predstavljajte si kakšno pohištvo bi si želeli kot otrok

Želite ustvariti prostor prijazen otrokom? Predstavljajte si, da ste visoki 1 meter. Snovanje sobice bi moralo biti narejeno z otroci v mislih. Saj so lahko previsoka postelja, visoki stoli, visoki predalniki in podobno, izjemno nefunkcionalni dokler ne doseže določenih let. Nizka ali celo otroška postelja na tleh in komplet mizice in stolov, ki so v njegovi velikosti ponujajo čudovito alternativo tradicionalnemu pohištvu, nizki koši, odprte police in enostavno dostopni kavlji za odpiranje predalov pa spodbujajo samoodgovornost in samostojno igro. Če se postavite v kožo svojega malčka, lahko enostavno ustvarite prostor, ki je tako funkcionalen, kot tudi prikupen.

stolcek_oblacek

Otroški stol oblaček

3. Fokusirajte se na igranje

Da lahko ustvarite sobo, ki bo všeč vašemu malčku, se poskusite osredotočiti na tisto, kar vaši otroci najraje počnejo: igranje! Dodajte mu gugalnico, žogico in posteljo z hišnim okvirjem, dodajte kotiček, kjer bo otroški šotor in otroška podloga za mehkejše igranje. Podloge so odličen dodatek, ki hkrati tudi varuje pred padci in mrzlimi tlemi.

Želite svojemu dizajnu dodati element zabave? Razmislite o steni s otroško tablo za risanje ali o umetniški galeriji, ki jo je enostavno posodobiti, kjer bo vaš otrok lahko prikazal svoje najljubše stvaritve. Vgrajena plezalna stena, drsnik na pograd, otroški gugalnik, ki je lahko več stvari hkrati ali stropna mreža za vešenje prav tako ponujajo odlične možnosti, ki spodbujajo igro, hkrati pa pomagajo k temu, da vaši malčki zvečer hitreje zaspijo. 

gugalnik_7_v_1

Otroški gugalnik 7 v 1

4. Naj bo otroški dekor tisti, ki prinese čarovnijo v prostor 

Otroci vidijo svet drugače kot odrasli in v vsakdan vlivajo domišljijo in čarovnijo. Podarite jim nekaj čarobnih lučk ali svetlečih se stropnih zvezd, ki vam bodo podarile pravljičen občutek in galaksijo pustolovščin. Dodajte v prostor kanček očarljivosti s baldahin om ali zavesami in presenečeni boste kako bodo vaši malčki navdušeni nad dekoracijo. 

otroska_tabla_za_risanje

5. Izkoristite vsak kotiček v otroški sobici

Čeprav ima vaš malček mogoče malo sobico pa imate lahko vi veliko domišljijo, izkoriščanje prostora do zadnjega kotička, se vam lahko izredno obrestuje. Podvojite prostor, s nadstropno posteljo, ki ima pod sabo prostor za igranje, in v kateri lahko ustvarite pravi mali igralni kotiček, ki ga lahko spremenite v bralnega ali v dnevni prostor, ko vaš malček malce zraste.

Želimo vam mnogo prijetnih trenutkov v novem prostoru, ki ga boste ustvarili vašemu malčku.

Na Lilu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top