OTROŠKA SOBICA IN KAKO JO HITRO PREOBRAZITI

Vsi vemo, da se naši najmlajši kaj hitro naveličajo opreme, barv in dekorja v njihovih otroških sobicah, če bi bilo po njihovo in ideje, ki jih imajo, bi opremo v sobah menjevali vsakih par mesecev. Ampak, ker vemo da to fizično ni mogoče, se zato včasih lahko poslužimo kakšnega trika, ki pomaga pri tem da spremenimo videz otroške sobe in razveselimo naše najmlajše. Pri nas boste našli dosti inspiracije, da bo prenavljanje čim lažje.

Barva

Najbolj očiten in enostaven korak pa je seveda lahko barva. Nič ne bo hitreje popestrilo prostora kot sloj sveže barve. Ne glede na to, ali se odločite za nevtralne barve in pastelne, ki bodo dodale nežen pridih, ali živahne, ki bodo dodale piko na i, in pomagale pri čisti spremembi prostora. Lahko se odločite tudi za otroške tapete ali stenske nalepke, ki bodo spremenile samo določeno steno ali del nje.

stenska_nalepka_zemljevid_lilu

Osvetlitev

Dobra osvetlitev otroške sobice, lahko spremeni izgled, včasih so lahko premočne luči preveč, enostavna rešitev je namestitev zatemnilnih stikal, da zmanjšajo odsev zgornjih luči ali celo stenskih svetilk. Tudi zamenjava obstoječih žarnic z nižjo močjo bo zagotovila tudi nežnejši sijaj in tudi hitro rešitev.

Druga možnost so namizne svetilke, postavite jih tja, kjer ne bodo metale bleščečih motečih žarkov v oči, za mirnejši učinek pa uporabite mehkejše žarnice ali celo nočne lučke, ki nežno osvetlijo prostor in celo pomagajo pri tem, da vaši malčki lažje zaspijo.

nocna_lucka_samorog_lilu

Spremembo pa lahko vnesejo tudi praznične ali dekorativne lučke, ki jih ne rabite uporabljati samo za praznike. Dodajte domiseln pridih dekoraciji otroške sobice in dodajte pravljične lučke za nekaj bleščečih poudarkov.

Niz lučk lahko zavijete okoli vzglavja ali zataknete za robove postelje. Luči lahko nanizate čez karniso, lahko jih razporedite kot okrasne elemente na stenah ali pa postanejo še bolj magične, če jih zvijete v stekleni kozarec ali okrog ogledala.

led_lucke_atmosphera_lilu

Postelja 

Osvežitev videza postelje je zanesljiv način, da v sobico vašega malčka vnesete novo življenje. Lahko dodate nov okvir postelje, pri tem vam lahko pomagajo različna ogrodja v obliki hiške, ki se lahko tudi prekrijejo. Otroško posteljico lahko čisto spremenite, če nad vzglavje lahko dodate otroški baldahin ali zavese, ki dodajo postelji bolj čaroben pridih, saj drapiranje ustrezne tkanine ko je til, čipka, šifon, lahko ustvari magičen in lebdeč občutek. 

otroska_hiska_Wooden_house_lilu

Blazine in prevleke

Vsaka soba je takoj drugačna ko spremenimo posteljnino, zakaj pa ne bi še zraven tega dodali več dekorativnih blazin, ki pašejo z temo in barvami sobice. Otroci obožujejo okrasne blazine, ker poleg tega da spremenijo prostor so še izjemno udobne in si jih lahko sami namestijo kje in kako želijo. Dekorativne blazine bodo dodale udobnost, preko posteljnine pa lahko dodate še pregrinjalo, ki bo izstopalo tako po barvi, kot po teksturi, in bo instantno spremenilo videz postelje.

okrasna_blazina_balerina_lilu
Otroška okrasna blazina balerina

Pohištvo

Menjava pohištva je lahko zelo velik strošek, za to je lahko hitra rešitev da izbran kos ali več njih v sobici vašega malčka prebarvate v barvo, ki si jo želi, ali pa ga celo prelepite z transferno folijo. Spremembo prinesejo tudi novi ročaji na predalnikih in omarah. Če pa vam primanjkuje prostora in bi vseeno rabili kakšen nov kos pohištva, pa so lahko hitra in lepa rešitev tudi lebdeče okrasne poličke, ki takoj dodajo nekaj prostora za shranjevanje.

okrasna_polica_tipi_lilu
Otroška okrasna polica Tipi

Rastline 

Za otroško sobo so sobne rastline postale eden največjih domačih trendov pri opremljanju v zadnjem času, in to tudi zato, ker dokazano spodbujajo naše razpoloženje in počutje. V prostoru kot je otroška soba, je kakšno večjo rastlino težje postaviti, ker lahko ovira igranje in se lahko mogoče tudi hitreje poškoduje, naj bo postavljena tako da ne ovira igranja vaših malčkov.

Vseeno pa rastline v otroški sobi ne bi smele manjkati. Odlična rešitev je lahko tudi rožica v visečem lončku, ki doda malce zelenja in izboljša kakovost zraka. Ali pa kakšna manjša na polici ali predalniku da bo vaš malček težje dostopal do nje.

preproga_cosy_zlata_lilu
Otroška preproga Cosy Zlata

Igralne podloge in preproge

Zadnji dodatek, ki pa lahko čisto spremeni prostor pa je igralna podloga ali igralna preproga, ki ima lahko dvojno namembnost. Otroci jo lahko uporabljajo za igranje, lahko nudi zaščito pred udarci, lahko doda občutek domačnosti in pa tudi pomaga pri tem če vaši otroci ustvarjajo, da mogoče zaščiti tla pred kakšno artistično nesrečo. 

Menimo, da je dosti načinov, kako lahko hitro in na enostaven način zamenjamo videz vsakega prostora, brez da pri tem porabimo zajetne vsote denarja.

Ekipa Lilu vam želi, da najdete navdih, da boste prišli do najčudovitejših rezultatov v otroških sobicah, pa tudi na vaše malčke ne smete pozabiti.

Na Lilu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top